×
Werknemer ontslaan

Meester in Verbinding

Werknemer ontslaan, kan dat zomaar?

Werknemers hebben veel rechten. Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst is dan ook niet altijd eenvoudig. Dat betekent niet dat werknemers overal mee weg kunnen komen. Er zijn wel degelijk grenzen, en die grenzen mag je als ondernemer ook stellen. Met de juiste hulp is er bijna altijd wel een weg om tot een einde van de arbeidsovereenkomst te komen.

Neem contact op

Arbeidsovereenkomst opzeggen

Werknemer ontslaan

Arbeidsovereenkomst beëindigen

De werkgever kan de arbeidsovereenkomst van een werknemer opzeggen wegens een reorganisatie of langdurige ziekte. Hiervoor is toestemming nodig van het UWV. Bij disfunctioneren, een verstoorde arbeidsverhouding of verwijtbaar handelen kan de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ontbinden. Aan al deze ontslaggronden stelt de Wet hoge eisen. Meester in Verbinding ondersteunt om het proces goed en zorgvuldig in te steken. Samen kijken we eerst of het mogelijk is om de arbeidsovereenkomst van de werknemer met wederzijds goedvinden te beëindigen.

Neem contact op

Werknemer ontslaan - Meester in Verbinding

Herken je dit?

Werknemer ontslaan: dossiers die blijven liggen

Veel MKB-ers hebben een grote passie voor hun bedrijf, niet per se voor personeelszaken. Ze krijgen wel te maken met ontslagzaken, maar doen dit er toch vooral bij. Daardoor blijven ingewikkelde dossiers liggen of wordt er niet doorgepakt. Terwijl de ontevredenheid groot is. Ontslag duurt onnodig lang of de werkgever betaalt – zonder het te weten – veel te veel om maar van het gedoe af te zijn. Dat is zonde en onnodig. Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat kost weliswaar geld, maar bespaart vaak nog veel meer.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Arbeidsovereenkomst beëindigen

Ik sta jou bij

Arbeidsovereenkomst beëindigen?

Wanneer je de arbeidsovereenkomst van een werknemer wilt beëindigen, is niet alleen stevige juridische kennis van belang, maar is het net zo belangrijk om te weten wat je beter wel en niet kunt zeggen. Onderhandelen is een vak apart. Zeker als er ook nog eens emoties bij komen kijken zoals irritatie en frustratie aan de zijde van de werkgever. Omdat ik óók regelmatig werknemers heb bijgestaan, weet ik als geen ander wat er in het hoofd van een werknemer omgaat. Deze kennis en ervaring is onmisbaar om te zorgen dat je als werkgever je doel bereikt, en niet te veel betaalt.

Neem contact op