Werknemers hebben veel rechten. Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst is dan ook niet altijd eenvoudig. Dat betekent niet dat werknemers overal mee weg kunnen komen. Er zijn wel degelijk grenzen, en die grenzen mag je als ondernemer ook stellen. Met de juiste hulp is er bijna altijd wel een weg om tot een einde van de arbeidsovereenkomst te komen.
Veel MKB-ers hebben een grote passie voor hun bedrijf, niet per se voor personeelszaken. Ze krijgen wel te maken met ontslagzaken, maar doen dit er toch vooral bij. Daardoor blijven ingewikkelde dossiers liggen of wordt er niet doorgepakt. Terwijl de ontevredenheid groot is. Ontslag duurt onnodig lang of de werkgever betaalt – zonder het te weten – veel te veel om maar van het gedoe af te zijn. Dat is zonde en onnodig. Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat kost weliswaar geld, maar bespaart vaak nog veel meer.
Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaten kennen we alle ins en outs van de wet én kijken we verder. We geloven dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.
Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!
– Michelle
Wanneer je de arbeidsovereenkomst van een werknemer wilt beëindigen, is niet alleen stevige juridische kennis van belang, maar is het net zo belangrijk om te weten wat je beter wel en niet kunt zeggen. Onderhandelen is een vak apart. Zeker als er ook nog eens emoties bij komen kijken zoals irritatie en frustratie aan de zijde van de werkgever. Omdat we óók regelmatig werknemers hebben bijgestaan, weten we als geen ander wat er in het hoofd van een werknemer omgaat. Deze kennis en ervaring is onmisbaar om te zorgen dat je als werkgever je doel bereikt, en niet te veel betaalt.