×
Let op de signalen die een werknemer bewust en onbewust geeft

Ziekte en re-integratie

Let op de signalen die een werknemer bewust en onbewust afgeeft

Als werkgever houd je het ziekteverzuim het liefst zo laag mogelijk. Een gedegen ziekteverzuimbeleid en goede arbeidsomstandigheden dragen hieraan bij. Maar er is meer. De meeste werkgevers hebben nog vóórdat een werknemer uitvalt al in de gaten dat het niet goed gaat. Bijvoorbeeld omdat de werknemer steeds vaker te laat komt, negatief is of gestrest overkomt. Signaleren is één ding, hierop acteren blijkt vaak lastig. Als arbeidsrecht advocaat help ik werkgevers om de juiste stappen te zetten, zodat langdurig ziekteverzuim kan worden tegengegaan.

Neem contact op

Conflicten tijdens het ziekteproces

Ziekte en re-integratie

Conflicten tijdens het ziekteproces

Tijdens het ziekteproces kunnen er vragen rijzen of conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je twijfelt of de werknemer wel echt ziek is. Of omdat de re-integratie moeizaam verloopt. Soms laat de werknemer zelfs tijdenlang helemaal niets van zich horen. In al deze gevallen is het zaak om in te grijpen. Bijvoorbeeld via een second opinion bij een andere bedrijfsarts, het aanvragen van een deskundigenoordeel bij het UWV, of het stopzetten van het loon.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Hulp bij ziekte en re-integratie

Overkomt jou dit?

Hulp bij ziekte en re-integratie

Heb je als werkgever te maken met een zieke werknemer en heb je vragen over de re-integratie? Of voel je dat een dergelijke situatie aan het ontstaan is? Laat je dan op voorhand adviseren, om problemen achteraf te voorkomen. Doordat ik op de hoogte ben van alle ins en outs rondom ziekte en re-integratie en de relevante wetgeving, kan ik al je vragen snel beantwoorden.

Neem contact op