×
Wat zijn de voorwaarden van een ontslag door reorganisatie

Ontslag door reorganisatie

Wat zijn de voorwaarden

Wanneer je werkgever verlies lijdt of het werk afneemt, kan dit reden zijn voor ontslag. Ook als het je werkgever financieel voor de wind gaat mag hij besluiten om de organisatie anders in te richten en personeel te ontslaan. Hiervoor is wel toestemming nodig van het UWV. Die toestemming krijgt je werkgever alleen als aan een aantal eisen is voldaan. Zo moet het afspiegelingsbeginsel correct zijn toegepast en moet je werkgever eerst proberen jou te herplaatsen in een andere functie.

Neem contact op

Het proces bij reorganisatie

Hoe gaat alles te werk

Het proces

Vaak gaat je werkgever niet meteen naar het UWV. Hij doet eerst een voorstel om je arbeidsovereenkomst ‘met wederzijds goedvinden’ te beëindigen. Soms heeft de vakbond hier al naar gekeken en heeft de Ondernemingsraad een positief advies gegeven. Werknemers denken dan nog wel eens dat er weinig meer tegen te doen valt. Toch klopt dat niet altijd. Het komt regelmatig voor dat de werkgever de verkeerde werknemer ontslaat, of dat de aangeboden ontslagvergoeding te laag is. Het is daarom altijd verstandig om een gespecialiseerde advocaat met je mee te laten kijken.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Beëindigingsvergoeding

Gratis rechtsbijstand

Advocaatkosten

In veel gevallen biedt de werkgever aan om de advocaatkosten te betalen. Of onderhandelen we dat alsnog uit. Het inschakelen van een advocaat kost je dan dus helemaal niets. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kunnen de advocaatkosten meestal wel van je bruto beëindigingsvergoeding worden betaald. Dat is voor jou fiscaal voordeliger. Duidelijkheid en transparantie over de kosten staan altijd voorop.

Neem contact op