×
ontslag door reorganisatie

Meester in Verbinding

Ontslag door reorganisatie

Je werkgever heeft jou laten weten dat jouw functie komt te vervallen. Dit komt voor jou als donderslag bij heldere hemel. Je functioneert goed en zet je altijd voor de volle 100% in. Toch word je nu op straat gezet. Kan dat zomaar?

Neem contact op

Reorganisatie wat zijn de voorwaarden

Ontslag door reorganisatie

Wat zijn de voorwaarden

Wanneer je werkgever verlies lijdt of het werk afneemt, kan dit reden zijn voor ontslag. Ook als het je werkgever financieel voor de wind gaat mag hij besluiten om de organisatie anders in te richten en personeel te ontslaan. Hiervoor is wel toestemming nodig van het UWV. Die toestemming krijgt je werkgever alleen als aan een aantal eisen is voldaan. Zo moet het afspiegelingsbeginsel correct zijn toegepast en moet je werkgever eerst proberen jou te herplaatsen in een andere functie.

Neem contact op

Hoe gaat alles te werk

Hoe gaat alles te werk

Het proces

Vaak gaat je werkgever niet meteen naar het UWV. Hij doet eerst een voorstel om je arbeidsovereenkomst ‘met wederzijds goedvinden’ te beëindigen. Soms heeft de vakbond hier al naar gekeken en heeft de Ondernemingsraad een positief advies gegeven. Werknemers denken dan nog wel eens dat er weinig meer tegen te doen valt. Toch klopt dat niet altijd. Het komt regelmatig voor dat de werkgever de verkeerde werknemer ontslaat, of dat de aangeboden ontslagvergoeding te laag is. Het is daarom altijd verstandig om een gespecialiseerde advocaat met je mee te laten kijken.

Neem contact op

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat kennen we alle ins en outs van de wet én kijken we verder. Wij geloven dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Advocaten Arbeidsrecht Review Meester in verbinding

Oprechte interesse, duidelijk kader waarbinnen te acteren. Maxime is een makkelijk benaderbare, goed luisterende en duidelijk communicerende steun & toeverlaat! In het lastige traject van sluiting bedrijf heeft ze mij prima met raad en daad bijgestaan en daarmee een prima resultaat behaald. Zij stelt terechte en inhoudelijk vragen, onderzoekt wat jij wil en schets het te bewandelen pad wat mogelijk is. Als dat pad betreden wordt, voorziet ze je continu van updates en spreekt ze steeds samen de volgende stap door. Maxime is een hele fijne steun en toeverlaat gebleken!

– Edwin

Meester in verbinding onze tarieven

Gratis rechtsbijstand

Advocaatkosten

In veel gevallen biedt de werkgever aan om de advocaatkosten te betalen. Of onderhandelen we dat alsnog uit. Het inschakelen van een advocaat kost je dan dus helemaal niets. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kunnen de advocaatkosten meestal wel van je bruto beëindigingsvergoeding worden betaald. Dat is voor jou fiscaal voordeliger. Duidelijkheid en transparantie over de kosten staan altijd voorop.

Neem contact op