1. Joúw belang op nummer 1

Bij het kiezen van een jurist of advocaat is het van groot belang dat diegene jouw belang op nummer 1 heeft staan. Heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekeraar? Let er in het intakegesprek dan op of jouw adviseur veel druk legt op het bereiken van een schikking. Schikken heeft meestal de voorkeur, maar het mag niet zo zijn dat iemand hierop aandringt zodat jouw dossier zo snel mogelijk kan worden afgesloten. Twijfel je over de intenties van jouw jurist of advocaat? Vraag er gerust naar. Voelt het niet goed? Dan kun je beter op zoek gaan naar een ander.

2. Specialist

Het is heel belangrijk dat je iemand inschakelt die veel kennis en ervaring heeft op het specifieke rechtsgebied waar jij vragen over hebt. Vooral advocaten bij kleine kantoren kiezen ervoor veel verschillende soorten zaken op te pakken (denk aan huurrecht, personen en familierecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en ga zo maar door). Als jouw zaak eenvoudig is, dan is dat meestal geen probleem. In andere gevallen kun je beter kiezen voor een expert. Net zoals je liever door de cardioloog wordt behandeld als je hartproblemen hebt, en niet door de huisarts.

3. Goede klik

Als je een advocaat of jurist nodig hebt, dan is het prettig als je daar een goede klik mee hebt. De situatie waarin je bent beland is meestal al vervelend genoeg. Juist dan is het heel belangrijk dat je een fijn gevoel hebt bij jouw advocaat. Je wilt iemand die naar je luistert, die zich 110% voor je inzet, en die jou tot steun kan zijn. Luister naar je gevoel. Er zijn duizenden advocaten en juristen die jou kunnen helpen. Er is altijd wel iemand die bij jou past.

4. Voldoende tijd

Advocaten en juristen hebben het over het algemeen erg druk. Natuurlijk is jouw zaak belangrijk voor jou. Je wilt dus dat jouw advocaat goed bereikbaar is. Vaak kun je tijdens een belafspraak of eerste kennismakingsgesprek al merken of een advocaat voldoende tijd voor je heeft. Let erop of hij of zij echt naar jouw verhaal vraagt. Merk ook op of het gesprek gehaast voelt of niet. Hier kun je veel uit afleiden.

5. Duidelijkheid over kosten

De kosten kunnen héél erg uiteen lopen. Het eerste waar je op wilt letten is op de kosten inclusief of exclusief BTW zijn. Laat je bij het vergelijken van prijzen niet op het verkeerde been zetten, en vergelijk de juiste tarieven met elkaar.

Schakel je een advocaat in? Veel advocaten werken op basis van uurtje factuurtje. Als je op voorhand een kostenopgave wilt ontvangen, dan kun je daar gerust naar vragen. Soms is een advocaat daartoe niet bereid of in staat. Vraag jezelf af of je je daar goed bij voelt en of je uiteindelijk in staat bent om de nota te voldoen. Ook als die wat hoger uitvalt dan je hoopt.

Veel mensen vinden het fijn om een vaste prijsafspraak te maken. Kijk dan wel altijd hoeveel tijd er voor jouw zaak staat. Soms wordt er bijvoorbeeld maximaal een half uur uitgetrokken voor een adviesgesprek. Die tijd is zo voorbij. Zorg dat je niet met resterende vragen achterblijft.

6. No cure no pay: een goed idee?

Advocaten zijn aan strikte regels gebonden om de kwaliteit van rechtsbijstand zoveel mogelijk te borgen. Een van die regels is dat arbeidsrecht advocaten niet op basis van no cure no pay mogen werken. Mocht je hier behoefte aan hebben, dan is de enige optie om een jurist in te schakelen.

Bij no cure no pay ben je alleen kosten kwijt als een bepaald resultaat wordt behaald. Lukt dat jouw belangenbehartiger niet, dan krijg je ook geen factuur. Dat is fijn. Maar lukt dit wel, dan is het tarief vaak een stuk hoger dan wat je bij een reguliere advocaat kwijt zou zijn geweest.

Een advocaat of jurist met genoeg ervaring heeft na het intakegesprek vaak al een heel goed idee van jouw kans van slagen. Als de kans van slagen laag is, neemt een jurist die werkt op basis van no cure no pay de zaak meestal niet aan. Als een jurist jouw zaak aanneemt op basis van no cure no pay, dan is de kans dus groot dat het zal lukken om het resultaat te bereiken dat je voor ogen hebt. En dat je aan het einde van de rit dus alsnog je portemonnee moet trekken.

Juristen zijn overigens sowieso vaak goedkoper dan advocaten. Dat komt onder andere omdat advocaten verplicht zijn jaarlijks kosten te maken om hun kennis voldoende op peil te houden. Wees erop bedacht of de kwaliteit van een jurist van een even hoog niveau is.

7. Ik ben lid van een vakbond of ik heb een rechtsbijstandsverzekeraar. Moet ik dan nog verder kijken?

Men spreekt niet altijd even positief over de hulp van een vakbond of rechtsbijstandsverzekeraar. Dat is lang niet altijd terecht. Ook bij een vakbond of rechtsbijstandsverzekeraar werken regelmatig goede juristen, waardoor je uitstekend geholpen kunt worden. Een nadeel kan zijn dat je jouw jurist niet zelf kunt uitzoeken, en geen idee hebt van de kwaliteit. Daarbij komt dat de werkdruk bij rechtsbijstandsverzekeraars soms erg hoog is. Dat kan ertoe leiden dat je lang op een reactie moet wachten, of jouw jurist (te) snel op een schikking aanstuurt.

Het kan nooit kwaad om je opties te onderzoeken, ook als je bij een vakbond of een rechtsbijstandsverzekeraar bent aangesloten. Soms betaalt een rechtsbijstandsverzekeraar een externe advocaat naar keuze. Maar ook als dat niet zo is, kan het soms fijner zijn voor een gespecialiseerde advocaat te kiezen. Ben je werknemer en wil je hulp bij de beëindiging van je arbeidsovereenkomst, dan vergoedt de werkgever de kosten vaak (gedeeltelijk). In dat geval is er al helemaal alle reden om op zoek te gaan naar een belangenbehartiger die het beste bij jóú past.

advocaat-arbeidsrecht-expert


Op zoek naar een expert voor een eerlijk tarief?

Neem direct contact op