×
Beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Meester in Verbinding

Beëindigen van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Het eenzijdig beëindigen van een arbeidsovereenkomst kan meestal alleen via het UWV of de kantonrechter. Dit kost tijd en geld. Bovendien geeft de werkgever daarmee de regie over het uiteindelijke resultaat uit handen. Vaak kiezen werkgevers er daarom voor om eerst te proberen de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Dat kan via een zogenoemde ‘vaststellingsovereenkomst’, ook wel ‘beëindigingsovereenkomst’.

Neem contact op

Beëindigingsovereenkomst wat zijn je opties

Beëindigingsovereenkomst

Wat zijn je opties

Wanneer je de arbeidsovereenkomst van een werknemer wilt beëindigen, is niet alleen stevige juridische kennis van belang, maar is het net zo belangrijk om te weten wat je wel en niet moet zeggen. Kun je een werknemer bijvoorbeeld beter wel of niet op non-actief stellen terwijl je aan het onderhandelen bent? En wat moet je doen als je afscheid wilt nemen, maar geen dossier hebt?

Neem contact op

Kies een advocaat om je bij te staan

Onderhandelen

Kies een advocaat om je bij te staan

Onderhandelen is een vak apart. Zeker als er ook nog eens emoties bij komen kijken vanwege opgebouwde irritaties en frustraties. Dan helpt het om een advocaat naast je te hebben die het hoofd koel houdt. Omdat ik ook regelmatig werknemers bijsta, weet ik als geen ander hoe een werknemer denkt en welke tactiek er wordt ingezet. Deze kennis en ervaring is essentieel om te zorgen dat je als werkgever je doel bereikt, en niet te veel betaalt.

Neem contact op

Ontslag op staande voet en de onverwijlde opzegging miv

Leg alles schriftelijk vast

Ontslag op staande voet en de onverwijlde opzegging

Voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet moet niet alleen sprake zijn van een dringende reden en onverwijld gegeven ontslag, de reden moet ook onverwijld (dus direct!) schriftelijk zijn vastgelegd. Het ontslag op staande voet wordt op grond van deze schriftelijke bevestiging ‘gefixeerd’. De werkgever moet de redenen die in deze brief staan kunnen bewijzen. De werkgever mag daarna geen extra redenen meer bij het ontslag op staande voet betrekken. Daar is het dan te laat voor. Werkgevers onderschatten wel eens hoe belangrijk een zorgvuldig opgestelde ontslagbrief is.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Onderhandelingstactiek

Beëindigingsovereenkomst op maat

Als arbeidsrecht advocaat help ik bij het bepalen van de beste onderhandelingstactiek. Ik zorg voor een op maat gemaakte vaststellingsovereenkomst die je direct aan de werknemer kunt overhandigen. Veel werkgevers kiezen ervoor de onderhandelingen ook aan mij uit handen te geven. Zo word je volledig ontzorgd.

Neem contact op