×
Verstoorde arbeidsrelatie

Meester in Verbinding

Verstoorde arbeidsrelatie

Soms komt er een kink in de kabel waardoor je niet meer met een werknemer door één deur kunt. Bij een ernstig en duurzaam verstoorde arbeidsrelatie heb je als werkgever het recht om de arbeidsovereenkomst van een werknemer te beëindigen. Dat kan via de kantonrechter, maar idealiter lukt dit via een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden.

Neem contact op

Een verstoorde arbeidsrelatie is niet zomaar opgelost

Blijf in gesprek

Een verstoorde arbeidsrelatie en mediation

Als werkgever moet je eerst je best hebben gedaan om de verstoorde arbeidsverhouding te verhelpen. Daarom moet je met de werknemer in gesprek blijven. Als dit niet helpt, is het tijd om een mediator in te schakelen. Misschien vind je dit onnodig. Je hebt er totaal geen vertrouwen meer in dat het ooit nog goed zal komen. Toch is het verstandig om deze stap te zetten, zodat je uiteindelijk tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst kunt overgaan.

Neem contact op

Verstoorde arbeidsverhouding

Verstoorde arbeidsverhouding

Ziekmelding

Wanneer de arbeidsverhoudingen verstoord zijn, meldt de werknemer zich ook regelmatig ziek. In dat geval moet de werkgever een bedrijfsarts inschakelen die zal beoordelen of de werknemer door ziekte arbeidsongeschikt is of niet. Meestal is dit niet zo. Soms vindt de bedrijfsarts toch dat de werknemer door lichamelijke of fysieke beperkingen niet meer kan werken. Dit hoeft gelukkig niet aan een beëindiging van de arbeidsovereenkomst in de weg te staan, maar vraagt wél om een zorgvuldige aanpak.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Lastige situatie

Lastige situatie

Verstoorde arbeidsrelatie

Is de relatie met een van je werknemers verstoord? Of voel je dat een dergelijke situatie aan het ontstaan is? Laat je dan op voorhand goed adviseren. Doordat ik op de hoogte ben van alle ins en outs rondom verstoorde arbeidsverhoudingen en de relevante wetgeving, kan ik je snel naar een oplossing begeleiden.

Neem contact op