×
Ontslag wegens disfunctioneren. waar moet je beginnen?

Ontslag wegens disfunctioneren

Lastige ontslaggrond, maar niet onmogelijk

Disfunctioneren is de moeilijkste ontslaggrond die er is. Rechters wijzen verzoeken om ontbinding van de arbeidsovereenkomst op deze ontslaggrond in veel gevallen af. Dat komt omdat werkgevers vaak niet de goede stappen zetten om tot ontslag over te gaan. Of ze zijn wel gezet, maar er is niet of nauwelijks iets vastgelegd. Zorg dat jij wel de juiste stappen zet en schakel de hulp in van een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.

Neem contact op

Hoe ziet een verbetertraject eruit?

Doelen en begeleiding

Hoe ziet een verbetertraject eruit?

Een verbetertraject hoeft niet altijd zo lang te duren als werkgevers vaak denken. Meestal is een periode van circa drie maanden voldoende. Zo’n traject begint met een opsomming van kritiek- en verbeterpunten. De werkgever stelt de doelen die de werknemer moet behalen en zorgt voor de juiste begeleiding. Dat kan bijvoorbeeld een cursus of coach zijn. Verder moeten er tussentijdse evaluatiegesprekken komen. Het is belangrijk dat het vastleggen van het verbeterplan én de tussentijdse ontwikkelingen goed gebeurt. Dit kan het verschil maken tussen het winnen of verliezen van de zaak.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Neem contact op

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Ontslag wegens disfunctioneren - Meester in Verbinding

Lastige situatie

Ontslag wegens disfunctioneren

Sommige werkgevers vinden het lastig om de werknemer te confronteren met ondermaats functioneren. Toch is dit op lange termijn óók voor de werknemer het beste. Werknemers voelen het meestal feilloos aan als hun werkgever ontevreden is. De werknemer krijgt steeds minder complimenten en merkt onderhuidse irritaties. Dit kan leiden tot onzekerheid, stress en een algeheel gevoel van onvrede. Door het gesprek aan te gaan en de juiste begeleiding te bieden, krijgt de werknemer de kans zich te verbeteren. Lukt dit niet? Dan is het ook voor de werknemer beter om een andere baan te vinden waar de kwaliteiten van de werknemer weer tot z’n recht komen.

Neem contact op