×
Ontslag op staande voet

Meester in Verbinding

Ben je op staande voet ontslagen?

Ben je op staande voet ontslagen? De gevolgen van een ontslag op staande voet zijn groot. Je staat van de ene op de andere dag op straat en hebt geen recht op een WW- of ZW-uitkering. Daarom is het belangrijk om snel in actie te komen. Wist je dat je binnen twee maanden bij de rechter moet zijn om tegen het ontslag te ageren? Daarna ben je te laat en kun je niets meer tegen het ontslag op staande voet doen. Wacht daarom niet tot het te laat is en neem direct contact op met een gespecialiseerde jurist of advocaat.

Neem contact op

Je kunt niet zomaar ontslagen worden

Strenge eisen

Je kunt niet zomaar ontslagen worden

Aan een ontslag op staande voet worden strenge eisen gesteld. Er moet sprake zijn van een dringende reden, de werkgever moet onverwijld (dus: direct!) overgaan tot het ontslag en moet de reden van het ontslag op staande voet ook onverwijld schriftelijk meedelen. Wacht een werkgever te lang met het ontslag? Dan kan alleen dit al reden zijn waarom het ontslag onderuit gaat. Zelfs als er overduidelijk sprake is van een dringende reden zoals bij diefstal, verduistering of fraude.

Neem contact op

Accepteer je ontslag niet zomaar

Fouten in het proces

Accepteer je ontslag niet zomaar

In de ontslag op staande voet brief van de werkgever zitten vaak veel fouten. De reden voor het ontslag is bijvoorbeeld niet of heel vaag omschreven, waardoor de werknemer niet goed weet waarom hij eigenlijk ontslagen is. Of er staan juist heel véél redenen in de brief, waarvan het merendeel (of alles) niet klopt. In die gevallen is de kans groot dat het ontslag op staande voet geen stand houdt.

Neem contact op

Onterecht ontslag op staande voet

Wat zijn je opties

Onterecht ontslag op staande voet

Bij een onterecht ontslag op staande voet heb je als werknemer verschillende opties: je kunt terug in dienst, of je kunt kiezen voor een financiële vergoeding. De meeste werknemers willen na alles wat er is gebeurd niet meer terug en kiezen voor een financiële compensatie. Ik zal in dat geval namens jou onderhandelen om te zorgen dat je een goede ontslagvergoeding krijgt, én het recht op een WW-uitkering veilig wordt gesteld.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Is je ontslag niet terecht?

Wat zijn je kansen

Laat je altijd adviseren

Zat je niet helemaal goed en denk je het dat ontslag op staande voet terecht is? Dan nog kan het zijn dat het ontslag op staande voet geen stand houdt. Voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet is namelijk méér nodig dan alleen een dringende reden. Wil jij weten wat je kansen zijn? Neem vrijblijvend contact op, dan spreken we de situatie én je kansen rustig samen door.

Neem contact op