×
Duurzaam verstoorde arbeidsrelatie

Arbeidsconflict

Duurzaam verstoorde arbeidsrelatie

Een werkgever kan de arbeidsovereenkomst eenzijdig (laten) beëindigen als sprake is van een ernstig en duurzaam verstoorde arbeidsrelatie. Dit betekent dat de situatie zo verstoord moet zijn, dat er geen reële mogelijkheden meer zijn om met elkaar verder te gaan. Vaak moet een werkgever eerst een mediator inschakelen, voordat de arbeidsverhoudingen ‘duurzaam’ verstoord zijn.

Neem contact op

Kan er sprake zijn van herstel bij een arbeidsconflict?

Verstoorde arbeidsrelatie

De-escalatie

Soms kan de verstoorde arbeidsrelatie nog hersteld worden. Daarvoor is het nodig dat jullie weer met elkaar in gesprek gaan. Vind je dit lastig, dan kan het helpen om een advocaat in te schakelen. Als advocaat haal ik de emotie uit de zaak waardoor de-escalatie mogelijk wordt. Ook een mediator kan hierbij helpen. Wil jouw werkgever hier niet aan meewerken? Ik adviseer je graag over je rechten en plichten.

Neem contact op

M.J. (Maxime) de Coninck

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaat ken ik alle ins en outs van de wet én kijk ik verder. Ik geloof dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Meester in Verbinding

Maxime zet zich echt in voor de zaak, denkt mee, weet voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten en is een echte professional. Ik ben heel blij dat zij op mijn pad is gekomen!

– Michelle

Ben je op zoek naar een advocaat?

Arbeidsconflict

Onderhandelen over uitdiensttreding

Wanneer je op zoek bent naar een advocaat is de relatie vaak al dusdanig slecht, dat jullie allebei wel inzien dat het niet meer goed komt. Je vindt alleen dat je recht hebt op een hogere ontslagvergoeding. Pas op: als je werkgever dit weet, kan dat je onderhandelingspositie schaden. Als arbeidsrecht advocaat weet ik precies wat je beter wel en niet kunt zeggen, om tot het beste resultaat te komen.

Neem contact op