×
Dreigend ontslag Meester in verbinding

Meester in Verbinding

Dreigend ontslag

Wanneer je een vast dienstverband hebt, kan je werkgever je niet zomaar ontslaan. Dit mag alleen als sprake is van een ‘redelijke ontslaggrond’. Wat een redelijke ontslaggrond is, staat in de Wet. Er zijn negen ontslaggronden. Je kunt hierbij denken aan bedrijfseconomische redenen, langdurige ziekte, disfunctioneren, een verstoorde arbeidsrelatie of verwijtbaar handelen.

Neem contact op

Juridische ondersteuning ontslaggronden

Juridische hulp

De ontslaggronden

Aan alle ontslaggronden stelt de Wetgever strenge eisen. Het is daardoor niet eenvoudig voor werkgevers om tot ontslag over te gaan. Zo is voor disfunctioneren een stevig dossier nodig. Misschien is jouw werkgever op dit moment bezig om een dossier tegen jou op te bouwen. Of zit je middenin een verbetertraject. Een advocaat kan met je meedenken wat je in dit stadium beter wel en niet kunt doen. Wacht dan ook niet met het inschakelen van juridische hulp totdat je ontslag al is aangezegd.

Neem contact op

Belangrijke documenten veiligstellen

Zaak op orde

Belangrijke documenten veiligstellen

Zorg dat je belangrijke documenten veilig stelt. Zoals je arbeidsovereenkomst, relevante e-mails en verslagen. Je wilt hier altijd bij kunnen, ook als je op een gegeven moment op non-actief wordt gesteld. Dit soort belangrijke documenten kunnen dienen als bewijs en het verschil maken tussen het winnen of verliezen van je ontslagzaak.

Neem contact op

Advocaat Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht kenmerkt zich door een wirwar aan regels. Als arbeidsrechtadvocaten kennen we alle ins en outs van de wet én kijken we verder. Wij geloven dat er altijd wel een weg is, ook als de juridische regels geen oplossing lijken te bieden.

Advocaten Arbeidsrecht Review Meester in verbinding

Oprechte interesse, duidelijk kader waarbinnen te acteren. Maxime is een makkelijk benaderbare, goed luisterende en duidelijk communicerende steun & toeverlaat! In het lastige traject van sluiting bedrijf heeft ze mij prima met raad en daad bijgestaan en daarmee een prima resultaat behaald. Zij stelt terechte en inhoudelijk vragen, onderzoekt wat jij wil en schets het te bewandelen pad wat mogelijk is. Als dat pad betreden wordt, voorziet ze je continu van updates en spreekt ze steeds samen de volgende stap door. Maxime is een hele fijne steun en toeverlaat gebleken!

– Edwin

Stop niet met werken sterke onderhandelingspositie

Sterkere onderhandelingspositie

Stop niet met werken

Stop niet met werken, maar werk – als het even kan – zo lang mogelijk door. Dit geeft je een sterkere onderhandelingspositie. Probeer in gesprekken met je werkgever altijd rustig te blijven. Neem een luisterende houding aan. Laat je niet verleiden tot het doen van bepaalde uitspraken die in je nadeel kunnen werken. Weet je het antwoord op een vraag niet meer? Je kunt gerust zeggen dat je tijd nodig hebt om over een vraag na te denken en hier later op terugkomt. Neem voor advies vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op